2023. június 21., szerda

VÁLTOZÁS❣️

,,Mert Krisztus Jézusban sem a körülmetélkedés, sem a körülmetéletlenség nem használ semmit, hanem az új teremtés.,, – GALATA 6,15


,,Mert (most már) sem a körülmetélkedésnek nincs semmi jelentősége, sem a körülmetéletlenségnek, hanem (kizárólag) az új teremtésnek (az újjászületés és a Krisztus Jézusban, a Messiásban való új természet eredményének).,,– GALATA 6,15. (Amplified)

Az első, amit a dzoé az emberben elvégez, hogy meg változtatja a természetét. 
Megváltoztatja a szellemét.
A dzoé új teremtménnyé teszi. Minden újjá lesz a belső emberében, vagyis a szellemében. Amit az új embernek, vagyis új teremtménynek kell megtennie az, hogy átengedje az irányítást a belső embernek. Amikor átengedjük a szellemünknek az irányítást, Isten bennünk lévő életének engedjük meg, hogy irányítson minket. Az emberek meglátják Isten bennünk lévő életének hatásait. Meglátják a változásokat a szokásainkban, a viselkedésünkben,
beszédünkben és így tovább. A bűnözőkből törvénytisztelő állampolgárok lesznek. A tolvajból becsületes ember.
A részegesből józan életû. A prostituált erkölcsössé válik. Nincs reménytelen eset! Amikor ez a a dzoé-élet kerül az emberbe, egy újfajta szeretet – az agapé – tölti be.
És ha a hívő megengedi, hogy ez a szeretet uralkodjon felette, megsemmisíti a családi viszályok okát: lerombolja az önzést.
Megvallás: Új teremtmény vagyok. A szellemem részesedett Isten életéből és természetéből. Isten maga a szeretet. Megengedem, hogy az Ő élete uralkodjon felettem, hagyom, hogy az Ő szeretete uralkodjon felettem.