2024. április 13., szombat

AZ ELSŐSZÜLÖTT A HALOTTAK KÖZÜL❣️

,,💞Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született; mert Őbenne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Őáltala és Őreá nézve teremtettek; és Ő előbb volt mindennél, és minden Őbenne áll fenn.
És Ő a feje a Testnek, a Gyülekezetnek: aki a kezdet, ELSŐ SZÜLÖTT A HALOTTAK KÖZÜL; hogy mindenekben Ő legyen az első; mert tetszett az Atyának, hogy Őbenne lakozzék az egész teljesség; és hogy Őáltala békéltessen meg mindent magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Őáltala mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben.,,
—KOLOSSÉ 1,15–20.

Bár Ő egyenrangú az Atyával, Isten örök Fia elfogadta az alárendelt helyet és elvállalta a feladatot, hogy megbékélteti a világot Istennel az Ő keresztjének vére által.
E cél érdekében Jézus átadta magát a halálnak.,, (Mát. 27,50)

Amikor Jézus bûnné lett (2Kor. 5,21), Isten átadta Õt a szellemi halálnak, amely az Istentõl való elkülönülés.
Akkor történt ez meg, amikor az a szívbemarkoló kiáltás elhagyta Jézus ajkait: „Én Istenem, én Istenem!
Miért hagytál el engem?” Jézus szelleme halálra adatott a mi vétkeinkért, hogy Õ feltámasztasson a mi megigazulásunkért. (Róm. 4,25)

Az Atya bölcsessége volt az, ami átadta Jézust, az Igazat a halálnak, hogy a mi adósságunk ki
legyen fizetve, és hogy Jézus legyen AZ ELSÕSZÜLÖTT A HALOTTAK KÖZÜL!

Megvallás: Köszönöm Jézus, hogy meghaltál az én bûneimért. Köszönöm neked Jézus, hogy kifizetted az én adósságomat, hogy én szabad legyek!