2024. április 4., csütörtök

AZOKAT A CSELEKEDETEKET, AMELYEKET ÉN CSELEKSZEM❣️

,,💞És fölkelték Őt, és mondának néki: Mester, nem törődsz vele, hogy elveszünk? 
És felkelvén megdorgálá a szelet, és monda a tengernek: Hallgass, némulj el! És elállt a szél, és lett nagy csendesség.,,— MÁRK 4,38. 39

Tornádó tört ki egy tavaszi napon Texasban. A legtöbb ember lement a viharpincéjébe, nekünk azonban nem volt. Különben sem tudtam volna elhagyni az ágyat, majdnem teljesen béna voltam. 
Nagy félelem fogott el. Ha a tornádó lesújt, akkor az én sarki szobámat éri először, mert abból az irányból jött a szél. A ház meg beomlik pont ott, ahol én vagyok! 

Elkeseredésemben, és anélkül, hogy arra gondoltam volna, hogy megtehetem-e vagy sem, azt mondtam: „Drága Uram, én a Te gyermeked vagyok. Amikor a tanítványaid már majdnem elsüllyedtek, felébresztettek Téged és azt mondták: ‘Nem törődsz vele, hogy elveszünk?’
Te pedig igenis törődtél velük. Felkeltél és megdorgáltad a szelet.
Én tudom, hogy Te nem akarod, hogy elvesszek, de én nem tudok innen kikelni. Itt vagyok ezen az ágyon, ez a fal meg mindjárt rám omlik. Ezért én most megdorgálom ezt a vihart Jézus nevében!”
 Egy szempillantás alatt elállt a vihar. Lecsendesedett. Én meg örvendeztem.
Akkor még nem ismertem ezt a hatalmas igazságot a hívő hatalmáról. 
Véletlenül rábukkantam, és alkalmaztam, anélkül, hogy igazán tudtam volna, mit is teszek. Isten azonban azt akarja, hogy kinyilatkoztatást kapjunk az Ő Igéjének az igazságáról, hogy megértsük, mi az, ami hozzánk tartozik, és azt használjuk is az életünkben.

Megvallás: Én hiszek Jézusban. Én is meg tudom cselekedni azokat, amiket Jézus cselekedett itt a földön. Jézus azt mondta, hogy én képes vagyok erre, ezért képes is vagyok rá.