2023. április 12., szerda

A GYÜLEKEZET SZÁMÁRA❣️

,,Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született; mert Őbenne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Őáltala és Őreá nézve teremtettek; és Ő előbb volt mindennél, és minden Őbenne áll fenn. 
És Ő a feje a Testnek, a Gyülekezetnek: aki a kezdet, ELSŐ SZÜLÖTT A HALOTTAK KÖZÜL; hogy mindenekben Ő legyen az első; mert tetszett az Atyának, hogy Őbenne lakozzék az egész teljesség; és hogy Őáltala békéltessen meg mindent magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Őáltala mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben. —KOLOSSÉ 1,15–20.

Bár Ő egyenrangú az Atyával, Isten örök Fia elfogadta az alárendelt helyet és elvállalta a feladatot, hogy megbékélteti a világot Istennel az Ő keresztjének vére által. 
E cél érdekében Jézus átadta magát a halálnak.,, (Mát. 27,50)


Amikor Jézus bűnné lett (2Kor. 5,21), Isten átadta Őt a szellemi halálnak, amely az Istentől való elkülönülés. Akkor történt ez meg, amikor az a szívbemarkoló kiáltás elhagyta Jézus ajkait: „Én Istenem, én Istenem! Miért hagytál el engem?”
Jézus szelleme halálra adatott a mi vétkeinkért, hogy Ő feltámasztasson a mi megigazulásunkért. (Róm. 4,25)
Az Atya bölcsessége volt az, ami átadta Jézust, az Igazat a halálnak, hogy a mi adósságunk ki legyen fizetve, és hogy Jézus legyen AZ ELSŐSZÜLÖTT A HALOTTAK KÖZÜL!

Megvallás: Jézus az én fejem. Jézus az Úr mindenek felett. Jézus hatalmat adott nekem az ellenség minden serege felett. Nagyobb Jézus, aki bennem van, mint az, aki a világban van. 
Több, mint győztes vagyok Őáltala, aki szeretett engem és Önmagát adta értem.